Weetjes en Feiten

Je zou kunnen zeggen, de sectie weetjes en feiten is niet heel belangrijk, gelet op de betekenis van beide woorden. Weetjes zijn feiten, waar je uiteindelijk niet heel veel aan hebt, dus eigenlijk niet echt belangrijk zijn. Spreekwoorden met als onderwerp weetjes bestaan ook, als ‘zijn weetje weten’, dat neerkomt op heel slim of knap zijn. Synoniem aan het begrip weetjes staat het woord kennisfeiten.

Weetjes bestaan voornamelijk uit feiten

Feiten zijn gebeurtenissen die met zekerheid bevestigd kunnen worden, het zijn kortweg voldoeningen. De sectie weetjes en feiten is leuk om na te lezen als je even niets hebt te doen midden op de dag. Je moet dan denken aan weetjes en feiten over bevolkingsgroepen of bepaalde producten. Een van de weetjes heeft bijvoorbeeld betrekking op het verschil tussen Coca-Cola Light en Coca-Cola Zero.

Coca-Cola Light is marketingtechnisch gericht op vrouwen en Coca-Cola Zero op mannen, beiden zijn afwijkend van de originele Coca-Cola. Coca-Cola Zero bevat echter acesulfaam, aspartaam en kalium. Terwijl het vrouwelijke Coca-Cola Light acesulfaam-K, aspartaam en natriumcyclamaat bevat. Weetjes als over Coca-Cola staan veel meer op supertips.nl, supertips.nl gaat dus ook de verveling tegen.

Nog meer interessante weetjes en feiten

Wat moet je doen als het buiten onweert, in ieder geval niet als een kip zonder kop buiten over straat rennen. Je kunt het beste in huis, in een zogenaamde Kooi van Faraday gaan zitten, dit is een kooi met een constructie van materiaal dat elektriciteit geleid, voorbeelden hiervan zijn koper en ijzer. De Kooi van Faraday is een van de vele weetjes op supertips.nl, binnenkort zullen meer van dergelijke artikelen verschijnen.