Zomertijd, feesttijd!

Zomertijd, feesttijd!

Geplaatst op op juni 23, 2013 in Vakantie

Met de zomer in aantocht en alle middelbare schoolexamens achter de rug, barst het tuinfeest seizoen weer los. Wie al wel eens een feestje heeft gegeven weet dat er heel wat komt kijken bij de organisatie hiervan.

Feestje geven; Hoe en waarom

Een tap huren, of toch maar lossen kratten kopen? Blijft het droog vanavond of toch nog maar even snel naar de winkel om een partytent te kopen. Zet ik stoelen neer of toch maar liever statafels? En waar kan ik dan het beste huren? Voor veel mensen kan dit een hoop stress veroorzaken of zelfs een reden zijn om geen feestje te geven. Jammer, want een goed feestje kan een mooie mogelijkheid zijn om nader tot elkaar te komen of om nieuwe mensen te leren kennen. Een mooie mogelijkheid om je oom en tante weer eens te zien of om te ontdekken dat je schoonmoeder toch over de nodige humor beschikt.

Kortom, een feestje kan voor een aantal blijvende goede herinneringen voor jezelf, vrienden en familie opleveren. Reden dus om de daad bij het woord te voegen en een knalfuif te organiseren. Voor een feestje is altijd wel een goede reden te bedenken. Zo kun je het behaalde jubileum met vrouw aangrijpen om een denderend feest te organiseren. Maar ook het behalen van een diploma is een goede reden voor een feest om nooit meer te vergeten.

Planning cruciaal

Voor de organisatie is eigenlijk niet veel nodig. Alleen een goede planning. Bedenk wat je je gasten wil serveren en waar je dit wil gaan kopen? Hou je feestje binnen of toch liever in de tuin? Wil je dan een tent om niet afhankelijk te zijn van het weer en waar ga je die kopen of huren? Wil je dat je gasten kunnen zitten of voldoen een paar statafels om er een onvergetelijke gebeurtenis van te maken? Vraag jezelf deze dingen af en maak een planning. Dit kan een hoop stress voorkomen.

Oriënteer online

Voor prijzen en aanbod is het handig om online te vergelijken. Het aanbod van feestverhuur op internet is namelijk gigantisch. Wil je je feestje opvrolijken met hoefijzer werpen, ook dat is mogelijk. Het is nog niet zo gek te bedenken of je kunt het online huren. Veel plezier.