Wat is er nou leuker dan een eigen ansichtkaart drukken?

Wat is er nou leuker dan een eigen ansichtkaart drukken?

Geplaatst op op juli 5, 2013 in Vakantie

Tegenwoordig is het mogelijk om je eigen ansichtkaarten drukken. Dit is mij persoonlijk zelf goed bevallen. Ik was op vakantie en had al genoeg leuke foto kiekjes gemaakt die ik wel zou willen delen met mijn vrienden en familie thuis. Het is natuurlijk een optie om  de foto op facebook te posten maar dit begint al een beetje standaard te worden omdat iedereen dit doet.

Plaatselijk laten drukken

Ik kwam op het idee om de gemaakte foto’s als ansichtkaart te laten afdrukken. Dit is veel leuker dan een normale ansicht kaart en op deze manier kan je je vrienden en familie toch een beetje jaloers maken met de mooie vakantie foto’s die je hebt. Ik ben uiteindelijk op zoek gegaan naar een plaatselijke drukker die mij kon helpen met het afdrukken van mijn vakantie foto’s op ansichtkaart papier. Het meeste tijd was ik kwijt met het vinden van een drukker die het drukken aanbood. Het drukken van de ansichtkaarten zelf was door de drukker zo gedaan.

Het resultaat

Het resultaat was mooi. Ik had ervoor gekozen om de foto’s te verkleinen en meerdere foto’s op een ansichtkaart te plaatsen. Dit zorgde ervoor dat de ansichtkaart druk bedrukt was met meerdere mooie vakantie foto’s die ik wilde delen. Persoonlijk vond ik het resultaat zo mooi dat ik ook een kaart voor mijzelf heb gehouden.

Lage kosten

Wat mij sterk opviel waren de lage kosten voor het drukken van eigen gemaakt ansichtkaarten. Eigenlijk is dit ook wel logisch. De ansichtkaarten die in de winkels verkocht worden moeten gedrukt en verspreid worden. Ook moet de winkel zelf er natuurlijk wat aan verdienen. Het laten drukken van de ansichtkaarten kost alleen wat tijd van de drukker en wat papier. Hierdoor kunnen de kosten makkelijk laag worden gehouden. De machine die gebruikt werd kon digitaal drukken misschien was dit de reden dat de kosten lager uitvielen.

Toen ik thuis kwam van vakantie kreeg ik al snel positieve reacties. Veel vrienden en familie vinden de ansichtkaarten mooi en vroegen hoe ik dit terplekke had gedaan. Enkele zeiden dat ze dit in het vervolg misschien zelfs ook gaan overwegen.

De vakantie die ik heb gehad was leuk en op deze manier kon ik de zelf gemaakt kiekjes met iedereen delen. Tegenwoordig post iedereen al zijn foto’s op facebook maar wat is er nou leuker dat een fysieke ansichtkaart. Wat ook een leuke idee is is een foto maken van een zelf gemaakte ansichtkaart en deze op facebook te posten. Op deze manier krijg een soort dubbel effect van een foto in een foto.