Hoe voorkom je een zonnesteek of verbrande huid?

Hoe voorkom je een zonnesteek of verbrande huid?

Geplaatst op op juli 31, 2013 in Vakantie

Wanneer de zomer weer aanbreekt zoeken veel mensen de zon op in zowel binnen als buitenland. Dit zijn ook de momenten, waarop veel mensen in de problemen komen. Vaak wordt de kracht van de zon onderschat en blijven mensen te lang in de brandende zon liggen, met als gevolg: een verbrandde huid. In veel gevallen lijkt een verbrandde huid door de zon onschuldig, maar niets is minder waar. Verbranding door de zon kan erg gevaarlijk zijn voor de huid. Daarnaast kun je snel een zonnesteek oplopen, wat erg vervelend kan zijn voor het verdere verloop van je vakantie. Zorg er altijd voor dat je je goed insmeert en dat je niet te lang in de zon zit. De zon kan namelijk je complete vakantie bederven. In dit artikel lees je een aantal handige tips om een verbrande huid te voorkomen.

Tips voor een veilige omgang met de zon

Als het gaat om zonvakanties, is het belangrijk om goed met de zon om te gaan en goed te letten op je lichaam en huid. Onderstaande tips kunnen daar bij helpen:

1. De beste manier om niet te verbranden is door nooit vol in de zon te gaan zitten. Zoek een parasol op, want in de schaduw wordt je ook bruin;

2. Zorg er voor dat je tussen 10 uur ‘s morgens   en 3 uur ’s middags niet vol in de zon gaat. Dit is het warmste deel van de dag, waarop de zon de meeste kracht heeft. Wil je toch wat zon meepakken doe het dan buiten deze tijden om.

3. Wanneer je van plan bent om lekker te gaan zonnebaden, zorg er dan voor dat je huid al wat zon heeft gezien, voordat je op de vakantiebestemming aankomt. Pak voor de tijd bijvoorbeeld een paar keer een zonnebank. Je huid raakt op deze manier alvast wat gewend aan de zon.

4. Zit je alleen in de schaduw of is het bewolkt? Smeer je dan alsnog goed in. Dit soort momenten van de dag zijn vaak het meest verraderlijk. Hetzelfde geldt voor stranden waar een lekkere bries waait. Voelt het niet warm aan? Smeer je goed in en vermijd de open zon.

Wanneer je deze tips ten harte neemt zal je over het algemeen veilig zijn voor vervelende verbrandingen etc. Smeer je ten alle tijden goed in en blijf nooit de hele dag vol in de zon zitten.