5 tips voor een budget vakantie met het gezin

5 tips voor een budget vakantie met het gezin

Geplaatst op op juli 31, 2013 in Vakantie

1. Boek een all-in vakantie

Het zijn meestal niet de reis- en verblijfskosten die een vakantie duur maken. Zeker als je met een gezin op vakantie gaat, dan zijn het de ijsjes hier en het pretpark daar die de kosten flink opjagen. Het boeken van een all-in vakantie heeft meerdere voordelen. Allereerst heb je een veel beter beeld wat je vakantie gaat kosten, voordat je het vliegtuig in stapt. Met kinderen zit je daarmee lekker goedkoop de hele vakantie aan het zwembad zonder dat je om de minuut een ijsje hoeft af te rekenen.

2. Een bungalow vakantie in Nederland

Wie zegt dat je per se naar het buitenland moet voor een geslaagde vakantie? De meeste kinderen hebben veel liever zwemparadijs de Eemhof van Center Parcs dan een geschiedenistour door het voormalig Ottomaanse rijk. Een bungalow boeken kan ontzettend goedkoop.

Tip: Houd aanbieden en kortingscodes van Center Parcs in de gaten en boek spotgoedkoop een vakantiebungalow.

3. Boek gezamelijk een villaa

Heb je een groot gezin, of lijkt het je leuk met twee gezinnen samen de vakantie te vieren? Een luxe villa huren met een groep van 6-12 personen is velen malen goedkoper dan het boeken van een luxe hotel. Ter vergelijking kost een villa met 3 slaapkamers in Sicilie €375 per week t.o.v. €1.800 voor een hotel van vergelijkbare kwaliteit.

Tip: Boek een villa in het buitenland met een groep mensen voordelig via Tripadvisor of Villarenters.

4. Kijk ook voor combodeals en gebruik enkel de vlucht

Grote hotels en exploitanten van vakantiehuisjes kopen vluchten in om aan te bieden als combodeal met een verblijf bij hun resort. Als deze dreigen niet te verkopen, dan doen ze deze veelal spotgoedkoop in de aanbieding. Kijk dus niet alleen naar de goedkoopste vlucht, maar ook naar combodeals. Soms is de combodeal goedkoper dan de losse vlucht. Maak gebruik van de vlucht en laat het verblijf zitten.

5. Vlieg zo comfortabel mogelijk

Niet echt een tip om te besparen, maar wel een goede tip als je met kinderen gaat vliegen. Kies de meest comfortabele plekken met veel beenruimte, toegang tot gangpaden, dicht bij het toilet etc. Seatguru maakt het mogelijk de zitplekken van verschillende vliegtuigen/vliegmaatschappijen te bekijken en zo te bepalen welke plek het best is.