Tips scheren schaamhaar

Tips scheren schaamhaar

Geplaatst op op december 31, 2011 in Uiterlijk

De meeste mannen en vrouwen scheren hun schaamhaar. We leven nu in een tijd waar schaamhaar een beetje taboe aan het worden is bij beide geslachten. Maar toch blijft het voor heel veel mensen heel moeilijk.

Het scheren van schaamhaar is niet moeilijk

Veel mensen vinden het moeilijk om hun schaamhaar te scheren, maar dat valt allemaal mee. Het is belangrijk dat je je goed voorbereid. Neem dus eerst bijvoorbeeld een warm bad of een warme douche. Door het warme water wordt uw huid namelijk een stuk soepeler en dit maakt het haar ook zachter. Hierdoor zult uw huid dus minder geïrriteerd aanvoelen na het scheren.

Als u gaat scheren blijf dan geconcentreerd. U wilt natuurlijk geen wondjes daar beneden hebben. Gebruik dan ook altijd een scherp en nieuw mesje. Als u een bot mesje gebruikt kan dat voor meer irritatie zorgen. Scheer met de haren mee. Druk niet hard en ga ook niet te hard heen en weer scheren. Zo verhoog je het risico dat u wondjes krijgt.

Bij de vrouw is het vooral belangrijk dat u niet in de buurt van de schaamlippen komt met het scheermes. U kunt zich namelijk lelijk bezeren. Voor de mannen is het belangrijk dat de balzak goed geschoren wordt. U kunt het beste uw balzak naar boven trekken zodat u de haren goed kunt wegscheren.

Wat doe ik bij een geïrriteerde huid?

Na het scheren van het schaamhaar kan er vaak een irritatie opkomen bij uw huid. Om dit goed te verzorgen kunt u het beste babycrème gebruiken. Babycrème werkt helend voor uw huid en is parfumvrij. Dit betekent dat er geen alcohol in zit en dus niet zal prikken. Daarnaast werkt zinkzalf en talkpoeder erg goed.