Tips bikinilijn scheren

Tips bikinilijn scheren

Geplaatst op op december 31, 2011 in Uiterlijk

Wanneer de zomer er weer aan komt, gaan weer veel vrouwen hun bikinilijn scheren. Nadat vrouwen hun bikinilijn scheren, hebben ze vaak last van rode bultjes, jeuk of irritaties. Er zijn gelukkig manieren om dit te voorkomen. Meer tips over het uiterlijk.

Hoe kunt u het beste uw bikinilijn scheren

Schaamhaar, wat onder de bikini uitsteekt, is tegenwoordig sociaal ongewenst. Veel vrouwen vinden het dan ook erg onhygiënisch en vinden het er beschamend uitzien. Maar liefst 82% van de Nederlandse vrouwen onthaart haar eigen bikinilijn. De bikinilijn scheren is nog steeds de meest populaire methode. Vooral onder de douche en nat scheren komt veel voor.

Tips voor het scheren van de bikinilijn

Maar toch kunnen er veel irritaties voorkomen wanneer u uw bikinilijn aan het scheren bent. De meest voorkomende klachten na het scheren van de bikinilijn zijn rode bultjes en jeuk. Hieronder hebben wij een overzicht met tips die ervoor kunnen zorgen dat u minder last krijgt na het scheren van uw bikinilijn:

Gebruik een schoon en scherp scheermesje

Veel vrouwen gebruiken vaak een bot, vies of veelgebruikt scheermesje om de bikinilijn te scheren. Botte scheermesjes kunnen sneller voor irritatie zorgen.

Knip het haar eerst een beetje bij

Wanneer u uw bikinilijn gaat scheren dan kunt u het beste eerst uw schaamhaar wegknippen. Het beste is uw schaamhaar te knippen tot 1 cm en dit kunt u dan vervolgens wegscheren.

Neem een douche of een warme bad voor het scheren van uw bikinilijn

Als u een warme douche of warm bad neemt dan gaan uw poriën meer open staan. Dit zorgt ervoor dat u beter uw bikinilijn kunt scheren.

Na het scheren insmeren met babycrème

Om irritatie en jeuk te voorkomen is verstandig om babycrème te gebruiken. Het liefste ook babycrème dat parfumvrij is. Er zit dan geen alcohol in en kan zo de huid dan ook niet irriteren. Talkpoeder of zinkzalf kan ook gebruikt worden.