Tuinmeubilair, wat is de trend?

Tuinmeubilair, wat is de trend?

Geplaatst op op mei 21, 2015 in Tip

De zomer staat weer voor de deur en het wordt dus weer de hoogste tijd om de tuin te in het zonnetje te zetten. Maar wat zijn de laatste trends op het gebied van tuinmeubilair ? Ga je voor een teak tuintafel, een luxe lounge set of een kunststof tuin stoeltje? We hebben het voor je uitgezocht.

Teak Tuin meubelen
Een trend die opkomt is teak. Waarom teak? Omdat teak ontzettend duurzaam is en jaren, zo niet een leven lang meegaat. Teak is trendy maar tegelijk ook chique. Het mooie van teak is, is dat het nieuw een natuurlijke uitstraling heeft, maar door de jaren heen niet minder mooi wordt. Sterker nog, teak krijgt een echte vintage look naarmate het langer in je tuin staan. Daarom is teak meubilair een echte aankoop voor op de langere termijn. Of het nu een hete zomer betreft of een witte winter, een teak tuinset van goede kwaliteit kan altijd buiten blijven staan, zonder dat het gaat rotten.

Onderhoud van teak houten tuin meubelen
De meeste teak tuinsets zijn goudbruin van kleur. Het kan nog al eens verschillen, iedere boom is immers anders! Je hoeft het tuinmeubilair van teak niet te bewerken of behandelen. Als helemaal niets doet, dan wordt het teakhout grijs. Wil je de bruine teint bewaren? Dan kun je het hout bewerken, bijvoorbeeld met teakolie.

Herkomst van teak hout
De teakboom (Tectona grandis) is een boom die ruim 40 meter hoog kan worden. De echte teak houten tuinmeubelen in Nederland worden voornamelijk uit Indonesië geïmporteerd. Om illegale kap tegen te gaan, kun je daarom het beste letten op het SVLK/V-legal certificaat. Dan weet je dat je kunt rekenen op A-kwaliteit teakhout met de juiste, legale herkomst.

Wil je meer informatie over A-kwaliteit teakhouten meubelen die zeer betaalbaar zijn? Kijk dan eens op www.teaktuinmeubelen.nl.