Films downloaden op de tablet

Films downloaden op de tablet

Geplaatst op op augustus 17, 2015 in Tip

Het is toch een enorm fijne uitvinding, zo’n tablet. Je kunt er van alles me doen. En op vakantie is het ook een leuke uitkomst, want je kunt er bijvoorbeeld films op downloaden. Een ideale manier om een eventuele regenachtige dag op te vullen, als je even geen zin in een bordspelletje of iets dergelijks hebt. Maar films downloaden op de tablet, hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk?

Hoe films downloaden op  de tablet

Je kunt de films bijvoorbeeld naar de tablet overzetten. Eerst ga je alle films downloaden, zoals je dat altijd al hebt gedaan. Vervolgens sluit je de tablet aan op je pc en zo zet je de films over op de tablet. Je moet er wel rekening mee houden dat een tablet een beperkt geheugen heeft, dus op een gegeven moment is hij ook vol. Maar in de meeste gevallen kan dit geheugen met een microSD card worden uitgebreid, dus dat probleem is op zich zo verholpen.

Je zou de films ook, als je er niet van houdt om van alles over te gaan zetten, of omdat het je eenvoudigweg te ingewikkeld lijkt. De films via mediaspelers bekijken. In de iTunes Store kun je bijvoorbeeld de CineXPlayer downloaden. Dit kost je €2,99 ,-  of de AVPlayerHD voor €2,39,-. Met deze apps kun je de Xvid AVI en MKV bestanden bekijken. En kun je zelfs ondertitelingen toevoegen.

Films downloaden en thuis streamen

Ook kun je films downloaden en ze over het netwerk in eigen huis naar alle apparaten, waaronder dus ook de tablet gaan streamen. Op die manier kan je ook heel eenvoudig films op de tablet bekijken, zonder dat je de films op hoeft te downloaden. Dan betaal je weliswaar een (klein) bedrag, maar kun je gewoon films kijken om die lekker op de computer, laptop of waar  dan ook te gaan bekijken. Programma’s als Popcorn Time maken ook een enorme opmars. Daar kun je zelfs heel handig op titels en dergelijke zoeken en hoef je geen hele lange lijsten af te struinen. Zoek gewoon even op je gemak op Google en je zult zien dat films downloaden niet alleen legaal kan, maar ook gewoon op heel erg veel plekken gratis te doen is. Het scheelt je een heleboel werk. Nadeel is alleen dat je ze niet overal kunt bekijken, je moet er dan wel echt voor thuis zijn.