Een controle van de dakbedekking kan schade voorkomen!

Een controle van de dakbedekking kan schade voorkomen!

Geplaatst op op februari 29, 2016 in Tip

Het weer in Nederland laat zich de laatste tijd niet van een al te beste kant zien.
Flinke buien en een overvloed aan hemelwater maakt het voor sommige daken erg lastig.
Een verstopte afvoer of een dakgoot vol blad zorgt ervoor dat het water niet weg kan en blijft liggen of zelfs overloopt. Ook kampen vele daken met achterstallig onderhoud. Kleine scheurtjes in de dakbedekking kunnen het water echt niet tegen houden met als gevolg flinke lekkage.
Tijd om het dak eens op te gaan!

Dakonderhoud zelf uitvoeren
Het correct onderhouden van het dak kan veel schade voorkomen. Als het (platte) dak toegankelijk is kunt u zelf een groot deel van het dak onderhoud uitvoeren.

  • In de nazomer
    Zo is het van belang het dak na de zomer te controleren op scheurtjes. Door temperatuurverschillen “werkt” het dak en in een warme zomer kan het dak uitdrogen. Er kunnen kleine scheutjes ontstaan die in een beginstadium prima gerepareerd kunnen worden. Tevens kunt het dak nalopen op mos groei. Het dak is dan weer in prima staat om de herfst buien aan te kunnen.
  • In de winter
    Als de herfst voorbij is, is het van belang de goten vrij te maken van bladeren en takken. Deze houden de afvoer van hemelwater tegen. Bij het snel vollopen van de leiding kunt u ook kiezen voor een vergaarbak. Zodra de afvoer vol is zal de vergaarbak ervoor zorgen dat het overtollige water weg kan en de goot niet zal overlopen.

Dakdekker vragen om een offerte
Als het dak niet toegankelijk is, of erg hoog is, dan kunt u een dakdekker inschakelen.
In vele situaties maken dakdekkers gebruik van valbeveiliging om veiligheid op het dak zeker te stellen. De meeste dakdekkers kunnen de werkzaamheden eenmalig uitvoeren of via een onderhoudscontract. Tevens kan een professionele dak dekker u na een dak inspectie een nauwkeurige offerte uitbrengen voor de eventuele reparaties of vervanging van dak delen.

Op die manier weet u precies wat u kunt verwachten en komen er geen onverwachte kosten bij.
En ook voor het dak geldt: voorkomen is beter dan genezen. Liever een kleine reparatie aan het dak dan het compleet vervangen van het dak. Daarnaast zal het oplossen van de lekkage aan de binnenzijde van de woning en het schilderen van de aangetaste delen in uw woonkamer ook geen fijn vooruitzicht zijn. Wacht daarom niet te lang…en neem snel een kijkje op het dak!