De wereld van alles-in-een pakketten

De wereld van alles-in-een pakketten

Geplaatst op op april 8, 2017 in Tip

Maandelijks één factuur toegestuurd krijgen én geld besparen dankzij je alles-in-een bundelkorting: een paar voordelen van het afnemen van een pakket met internet, bellen en tv ineen. Maar wat nog meer maakt zo’n alles-in-een-pakket interessant en hoe vind je de meest geschikte?

Voordelen alles-in-een

Behalve de overzichtelijke administratie dankzij één factuur en de besparing door een bundelkorting of aanbieding zijn er meer voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat je slechts met één provider hoeft te communiceren, waardoor ook het overstappen of opzeggen een stuk eenvoudiger wordt. Binnen een alles-in-een pakket is er vaak ook nog behoorlijk wat variatie mogelijk en deze kun je naar eigen wens samenstellen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen interactieve tv of uitzending gemist en verschillende internetsnelheden. Het nadeel is dat je bij een storing vaak direct geen enkele dienst meer kunt gebruiken, omdat het abonnement via één verbinding loopt.

Het vergelijken van alles-in-een

Met al die providers die stuk voor stuk weer verschillende alles-in-een pakketten aanbieden is het lastig kiezen, denk je misschien. Dat valt gelukkig behoorlijk mee, met name dankzij het aanbod van vergelijkingswebsites waarop je eenvoudig een vergelijking kunt maken van alles-in-een aanbiedingen. Bepaal waaraan je abonnement moet voldoen, voer je postcode in en je krijgt direct een handige selectie van de abonnementen van alle providers die voldoen aan jouw criteria. Zo heb je snel een top 5 van geschikte abonnementen in plaats van een onoverzichtelijk geheel. Handig toch?

Switchen naar alles-in-een pakket

Fijn dat ik een mooi abonnement gevonden heb dat perfect aansluit bij mijn wensen, maar hoe werkt het overstappen naar een alles-in-een pakket overstappen via een vergelijkingswebsite? Dat is vrij simpel: nadat je jouw favoriete abonnement gekozen hebt, klik je op ‘Bestellen’ en voer je je aanvullende gegevens in. Vervolgens zet de vergelijkingswebsite jouw bestelling door naar je nieuwe provider. Kijk goed in de voorwaarden of je zelf je oude abonnement(en) dient op te zeggen bij je oude provider of dat je nieuwe dit voor je regelt. Als je overstapt van én naar Tele2, Ziggo, Telfort, KPN, Vodafone, XS4ALL en Online wordt je abonnement automatisch opgezegd. Als je een andere aanbieder hebt, is de kans groot dat je zelf je huidige abonnement moet opzeggen nadat je de bevestigingsbrief hebt ontvangen van je nieuwe provider.