Vloerbedekking schoonmaken

Vloerbedekking schoonmaken

Geplaatst op op december 14, 2011 in Schoonmaken

Vlekken in uw vloerbedekking, u voorkomt het natuurlijk liever dan dat u vlekken uit uw vloerbedekking moet halen. Uw vloerbedekking schoonmaken kan een zeer vervelende klus zijn en er kan zeer veel tijd in gaan zitten. In deze tekst zullen wij u tips geven over hoe u het beste uw vloerbedekking kunt schoonmaken.

Hoe kan ik het beste mijn vloerbedekking schoonmaken?

Er zijn natuurlijk veel reinigers beschikbaar voor het schoonmaken van uw vloerbedekking. Maar wanneer moet u welke reiniger gebruiken? Want u wilt natuurlijk niet te agressieve middelen gebruiken voor het schoonmaken van uw vloerbedekking. De kans op permanente beschadiging van uw vloerbedekking is dan een stuk groter.

Verschillende vlekken hebben eigenlijk ook verschillende methodes en reinigingsmiddelen nodig. Hieronder staan de meest voorkomende vlekken die uw vloerbedekking op kan lopen en wat u hier tegen kunt doen:

Urine schoonmaken

Urine komt veel voor bij huishoudens met dieren of kleine kinderen. Met een speciaal mengsel kunt u de urinevlekken goed uit uw vloerbedekking krijgen. U gebruikt dan een mengsel van een scheutje schoonmaakazijn, zeep en warm water. Wanneer u dit door de vlek heen spoelt zal de vlek bijna altijd verdwijnen.

Limonade schoonmaken

Limonadevlekken komen vooral veel voor bij huishoudens met kleine kinderen. Maar hoe krijgt u deze vlekken er goed uit? Ook hierbij geldt hetzelfde mengsel als hierboven staat vermeld. Ook dit mengsel goed door de vlek heen spoelen en de vlekken zullen verdwijnen.

Kauwgom schoonmaken

Het is misschien wel één van de grootste ergernissen die iemand kan hebben, kauwgom in uw vloerbedekking. Want hoe kunt u nu kauwgom goed uit uw vloerbedekking krijgen. Veel mensen zullen dan ook uit wanhoop bijna in de vloerbedekking willen snijden. Maar het gebruik van een simpel ijsblokje kan u al helpen. Wanneer u een ijsblokje tegen de kauwgomvlek aanhoudt, zal deze hard worden en zo kunt u deze gemakkelijk verwijderen.

Effectief vloerbedekking schoonmaken

Het is bij alle vlekken in ieder geval belangrijk om er snel en goed bij te zijn. Dan kunt u vaak nog wat aan doen en is het ook effectiever. Dus wanneer u een vlek ziet in uw vloerbedekking probeer er dan zo snel mogelijk bij te zijn.