Tips voor het schoonmaken

Tips voor het schoonmaken

Geplaatst op op december 3, 2011 in Schoonmaken

Schoonmaken, de meeste mensen hebben er een hekel aan. Toch geeft schoonmaken een bepaalde voldoening. Vooral als alles netjes is opgeruimd. Ook in uw hoofd is er dan minder chaos. Maar toch schoonmaken stierlijk vervelend zijn. Tips om leuker schoon te maken zouden dus zeer welkom zijn.

Goede tips voor het schoonmaken

Nu kunt u op veel manieren ervoor zorgen dat het schoonmaken minder saai wordt. U kunt bijvoorbeeld muziek opzetten. Ook de tv aanzetten tijdens het schoonmaken kan soms zorgen voor afleiding. Maar het liefste zou u minder willen schoonmaken.

U heeft dit natuurlijk helemaal zelf in de hand. Als u tussendoor bijvoorbeeld opruimt, zult minder hoeven schoonmaken. Hieronder staan nog meer tips voor het schoonmaken:

Ruim tussendoor goed op en maak keuzes

Tussendoor goed opruimen verkleint de kans dat u binnenkort weer hoeft op te ruimen. Ruim ook de spullen die u denkt misschien ooit nodig te hebben op. Wees ook consequent met de spullen die u opruimt. Kranten kunt u bijvoorbeeld sneller weggooien, aangezien u de informatie ook op het internet terug kunt lezen.

Maak schoon met een systeem

U kunt met het schoonmaken het beste met een systeem werken. U kunt bijvoorbeeld er eerst voor kiezen om alles met een doekje schoon te maken. Vooral meubels waar veel stof op ligt. Daarna kunt u bijvoorbeeld beginnen met stofzuigen en daarna de vloer dweilen. Houdt het systeem aan en zo kunt u doelgerichter schoonmaken.

Vraag hulp met het schoonmaken van de kamers

Als u bijvoorbeeld kinderen heeft met eigen kamers, kan het een hels karwei zijn om alles op te ruimen. Betrek uw kinderen er dan ook bij. Laat ze het meeste zelf opruimen en schoonmaken. Zo leert u ze ook een beetje verantwoordelijkheid bij!