Tips marmer schoonmaken

Tips marmer schoonmaken

Geplaatst op op december 15, 2011 in Schoonmaken

Marmer schoonmaken is niet erg gemakkelijk. Wat het alleen nog maar moeilijker maakt om marmer schoon te maken heeft te maken met het feit dat het een zachte natuursteen is. Marmer neemt namelijk zeer snel vloeistoffen op en als het niet goed onderhouden wordt kunnen er snel vlekken ontstaan op de marmer.

Hoe kan ik het beste mijn marmer schoonmaken?

Aangezien marmer een zeer delicate natuursteen is, zal het marmer met zorg behandeld moeten worden. Vooral vloeistoffen zoals citroensap, rode wijn of zwarte koffie kunnen voor vieze vlekken zorgen. Probeer dan, bijvoorbeeld bij uw marmeren tafel, ook veel gebruik te maken van onderzetters of eventueel een kleed. Zo kunt u in ieder geval proberen vlekken te voorkomen.

De beste manier om uw marmer schoon te maken is schoonmaakmiddelen te gebruiken die speciaal voor natuurstenen zijn. Deze middelen zijn vaak in speciaalzaken verkrijgbaar of via het internet. Wat u niet wilt is afwasmiddel gebruiken om uw marmer schoon te maken. U kunt dus beter marmerwas kopen of blanke bijenwas.

Marmer vlekken schoonmaken

Maar toch zal er een moment komen dat er vlekken in het marmer komen. Wat kunt u dan het beste doen om uw marmer schoon te maken. Hieronder staan manieren om toch vlekken uit uw marmer te halen:

  1. Strooi iets zout over de vlek heen en druk hier heel iets citroensap over. Laat het even inwerken en spoel het dan af met lauw water.
  2. Reinig de vlek met warm sodawater. Als u daar klaar mee bent, alles goed afspoelen met schoon water. Het maakt niet uit of dit met koud, lauw of warm water gebeurt.
  3. Ammonia gebruiken om marmer schoon te maken is ook een goede optie. Probeer de vlek droog te wrijven en daarna met lauw water af te spoelen.

Is het verstandig om mijn marmer zelf schoon te maken?

Als u de tips meeneemt die net besproken zijn, is er nog steeds een kleine kans dat u uw marmer kunt beschadigen. Dit risico zal er altijd zijn. U kunt er natuurlijk voor kiezen om een professioneel bedrijf in te huren om uw marmer schoon te maken. Maar dit zal natuurlijk veel duurder zijn, dan wanneer u dit zelf doet. De keuze ligt natuurlijk helemaal bij uzelf.