Tips graniet schoonmaken

Tips graniet schoonmaken

Geplaatst op op december 16, 2011 in Schoonmaken

Net als marmer is het zeer moeilijk om graniet schoon te maken. Omdat ook dit natuursteen is, zal het erg moeilijk zijn om het schoon te maken. Natuursteen is erg fragiel en snel te beschadigen. Graniet schoonmaken lijkt dus een onmogelijke taak. Maar toch zijn er manieren om graniet schoon te maken.

Hoe kan ik het beste mijn graniet schoonmaken?

Zure stoffen zoals chloor en zuurhoudende middelen zijn erg slecht voor uw graniet. Deze moet u dus absoluut vermijden wanneer u uw graniet wil schoonmaken. De potlijstlaag van graniet kan namelijk permanent beschadigd worden. De schade is dus onomkeerbaar en niet meer te verhelpen.

Schoonmaakproducten

Er zijn in speciale winkels en op het internet veel schoonmaakproducten te vinden waar u speciaal graniet mee kunt schoonmaken. Deze middelen zijn vaak erg prijzig, maar doen over het algemeen zeer goed hun werk. Daarnaast kunt u altijd nog een professioneel bedrijf inhuren om uw graniet schoon te maken. Wanneer het maar om een kleine vlek gaat, kan dit natuurlijk een zeer dure grap worden.

Hardnekkige vlekken in graniet?

Gelukkig zijn er ook huishoudmiddeltjes die ervoor kunnen zorgen dat u eindelijk die hardnekkige vlekken uit uw graniet kunt krijgen. Graniet bevat kalkhoudend materiaal. Als u dus zure kalkreiniger gebruikt, kunt u het graniet aantasten. Uw graniet zal dan dof van kleur worden. Als u bijvoorbeeld een granieten vloer heeft, kunt u het beste één keer in de 3 maanden insmeren met een mengsel van water en groene zeep. Laat het even een kwartier intrekken en dan opdweilen met een schone dweil. Heeft u een uitgebeten vlek, dan kunt u deze het beste schoonmaken met vloeibare bijenwas.