Tips bankstel schoonmaken

Tips bankstel schoonmaken

Geplaatst op op december 23, 2011 in Schoonmaken

Het kan zomaar gebeuren. U let even niet op tijdens het eten op de bank en er valt een stukje pasta op uw lichte bankstel. Een vlek die u er niet snel uit zult krijgen. Nu kunt u natuurlijk altijd iemand inhuren om de vlek eruit te halen, maar het liefste doet u dit natuurlijk zelf. Maar hoe kunt u het beste uw bankstel schoonmaken?

Uw bankstel zelf schoonmaken is uw eigen keuze

Het is zonde om, voor het verwijderen van de vlekken in uw bankstel, iemand in te huren. Vooral wanneer het om kleine vlekjes gaat. Maar wanneer het om grote vlekken gaat en u probeert deze zelf te verwijderen, loopt u natuurlijk altijd het risico dat u de bank nog meer beschadigd.

Wanneer u er toch voor kiest om zelf uw eigen bankstel schoon te maken, is het goed om te weten hoe u dit het beste kunt doen. Daarom hebben wij een paar tips voor u op een rij gezet die u kunnen helpen bij het schoonmaken van uw bankstel.

Tips voor het schoonmaken van het een bankstel

  • Wanneer u een vlek heeft in uw bankstel, is het belangrijk dat u eerst een ontvettend product op de vlek aanbrengt. Dit zorgt er namelijk voor dat het vet en de vuiligheid van de vlek niet in de stof van uw bankstel kan trekken.
  • Heeft u hardnekkige vlekken in uw kussens van uw bankstel. Denk er dan eens over na om uw kussenslopen chemisch te reinigen. Zo kunt u grondig en snel alle vlekken uit uw kussenslopen halen.
  • Als u een afneembare hoes voor uw bankstel heeft, kunt u er ook over nadenken om deze hoes in de wasmachine te doen. Was het op 40 graden en de meeste vlekken zullen er vaak meteen uitgaan.
  • Om te voorkomen dat er nog meer vlekken in uw bankstel komen, kunt u ervoor kiezen om een beschermlaag over uw bankstel heen te trekken. Deze beschermlagen kunt u in de meeste woonwinkels kopen.