Een heerlijke kop losse thee thuis op de bank

Een heerlijke kop losse thee thuis op de bank

Geplaatst op op augustus 17, 2017 in Online kopen

Als je op zoek gaat naar thee dan heb je de keuze uit een ruim aanbod. Je kunt kiezen uit losse thee of thee uit een theezakje. Het voordeel van losse thee is dat deze bestaat uit hele theebladeren en daardoor de goede eigenschappen en aroma’s van de thee behouden blijven.

Door het drinken van losse thee zal je merken dat de smaak en kwaliteit van deze thee totaal anders is dan die uit een theezakje. De thee uit een theezakje bestaat grotendeels uit gruis, ook wel fannings genoemd. Hierbij worden de overgebleven theebladeren uit de oogst gebruikt en deze worden verfijnd in hele kleine stukjes. Het resultaat is dat deze thee zijn smaak en kwaliteit verliest.

Hoe zet ik losse thee?

Het zetten van losse thee werkt net iets anders dan een thee uit een theezakje. Losse thee moet namelijk gezet worden met behulp van thee accessoires zoals een thee filterzakje, een thee-ei of een theefilter klem. Voor een heerlijke kop losse thee ben je ongeveer 2 gram losse thee nodig, afhankelijk natuurlijk van hoe sterk je de thee wilt drinken. Daarnaast is het belangrijk rekening te houden met de temperatuur van het water en de trektijd, dit verschilt per theesoort. Het zetadvies per theesoort kun je altijd vinden op onze website of op de verpakking.

Ga voor kwaliteit, kies voor losse thee

Iedereen kan losse thee aanbevelen, maar om overtuigd te raken moet je de smaak en kwaliteit zelf ervaren. Vaak komt je in aanraking met het drinken van losse thee in restaurants, of bij familie en vrienden en ontdek je de geweldige smaak ervan. Het drinken van losse thee kan het begin zijn van een langdurige passie en een gezonde levensstijl.

Indien de nieuwsgierigheid is gewekt biedt Theemoment24, dé online theewinkel, een ruim assortiment aan losse thee en bijbehorende accessoires. Eenvoudig te bestellen en supersnel geleverd!