Tips voor hoofdpijn

Tips voor hoofdpijn

Geplaatst op op november 29, 2011 in Gezondheid

Een van de meeste zeurende pijnen die een mens kan hebben is toch wel hoofdpijn. Nu kunnen er verschillende oorzaken voor een hoofdpijn. Stress, vermoeidheid of brakheid kunnen de oorzaak zijn voorhoofdspijn. Maar zijn er ook tips voor hoofdpijn?

Wat kan ik tegen hoofdpijn doen?

Nu is hoofdpijn net als veel pijntjes een indicatie van uw lichaam dat er iets niet goed is. Als u bijvoorbeeld veel alcohol heeft gedronken kunt u de dag erna hoofdpijn krijgen. Uw lichaam verteld u dan eigenlijk dat uw hersenen te weinig vocht krijgen. Al het vocht is naar uw nieren gegaan om het alcohol te verwerken.

Nu kan een tukje op de bank al helpen tegen hoofdpijn, maar er zijn verschillende soorten hoofdpijn. U heeft namelijk naast een migraine ook een spanningshoofdpijn. Een spanningshoofdpijn voelt u na een stijve hals of verkramping van de nek. Maar wat kunt u nu hier tegen doen?

Vaak helpt een paracetamol al heel snel bij een hoofdpijn. Maar zijn er ook andere manieren om van uw hoofdpijn af te komen. Hieronder staan een paar tips voor hoofdpijn en wat u er tegen kunt doen:

  • Drink veel water
  • Overleg met uw huisarts als u vaker hoofdpijn hebt
  • Probeer te slapen
  • Frisse lucht
  • Voorkom stress
  • Drink cafeïne, dat heeft een positief effect

Ik heb heel lang hoofdpijn, wat moet ik doen?

Wanneer u een lange periode steeds hoofdpijn krijgt, is het verstandig om contact op te nemen met uw huisarts. U kunt dan namelijk migraine hebben, maar vaak is regelmatig hoofdpijn ook een symptoom voor een andere aandoening. Laat uw huisarts een diagnose doen om zo mogelijke aandoeningen uit te sluiten.