Tips tegen Aambeien

Tips tegen Aambeien

Geplaatst op op januari 3, 2012 in Gezondheid

Aambeien zijn eigenlijk uitgezakte zwellichamen nabij de anus. Iedereen heeft deze zwellichamen en ze bevinden zich aan de binnenkant van de endeldarm. Een zwellichaam is eigenlijk een sponsachtig netwerk van bloedvaatjes, bedekt met een een dun laagje slijmvlies. Eigenlijk zijn aambeien dus opgezwollen bloedvaten. Ze kunnen dan ook erg pijnlijk en vervelend zijn. Maar de vraag is, hoe komt u er van af?

De oorzaak van aambeien en wat u er tegen kunt doen

Gezwollen bloedvaten, ook wel aambeien genoemd zijn eigenlijk niets meer dan zwakke plekken. Het kan niets bijzonders zijn, totdat er druk wordt uitgeoefend op deze plekken. Dan kunnen deze plekken zeer onaangenaam aanvoelen. Het ontstaan van aambeien kan verschillende redenen hebben. Als u veel zit of onvoldoende lichaamsbeweging heeft, dan bestaat er een zeer grote kans dat u aambeien zult krijgen.

Aambeien, hoe ontstaan ze?

Als u last van aambeien heeft, kunt u verschillende klachten hebben. Soms kunnen aambeien uitzakken en zelfs door de sluitspier heen naar buiten komen. U heeft dan een beetje een propgevoel. Daarnaast kan er, na het afvegen van uw billen, helderrood bloed op uw toiletpapier komen.

Als aambeien uitgezakt zijn, dan zullen ze ook uitgezakt blijven. U kunt er dan vaak niets meer aan doen. Maar u kunt het natuurlijk wel voorkomen. Om klachten te voorkomen kunt u het beste ervoor zorgen dat uw stoelgang zacht blijft. Probeer daarom voldoende plantenvezels zoals zemelen en bruinbrood te eten. Ook het drinken van veel water zorgt voor een zacht stoelgang.

Naast het voorkomen van aambeien, kunnen zalven en zetpillen ervoor zorgen dat de pijn en branderigheid weggaan. Daarnaast is het gewoon erg belangrijk dat u veel beweegt. Vooral als u een zittend leven leidt of veel zit voor werk is dit erg belangrijk. Probeer daarnaast overgewicht te voorkomen door af te vallen.

Meer tips

Voor meer tips voor uw gezondheid.