Middelen tegen hooikoorts

Middelen tegen hooikoorts

Geplaatst op op november 28, 2011 in Gezondheid

Het is lente en de lucht zit vol zaden en pollen. Een vervelende periode voor mensen met hooikoorts. Jeukende ogen, niezen en rode ogen zijn de meest voorkomende symptomen bij mensen die hooikoorts hebben. Maar zijn er middelen tegen hooikoorts beschikbaar?

Alternatieve middelen tegen hooikoorts

De symptomen bij mensen die hooikoorts hebben zijn niet altijd hetzelfde. Zo zijn sommige mensen alleen allergisch voor een bepaalde pol, terwijl andere mensen voor alles allergisch zijn.

Normaal gesproken kunt u uw dokter raadplegen voor middelen tegen hooikoorts. U zult dan medicijnen voorgeschreven krijgen. Maar dat betekent niet meteen dat de medicijnen meteen helpen. Daarnaast kunt u een lichte vorm van hooikoorts hebben en heeft u helemaal geen zin om medicijnen te nemen.

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alternatieve middelen tegen hooikoorts te gebruiken. Hieronder staan voorbeelden van middelen tegen hooikoorts:

Honing

Het is wetenschappelijk bewezen dat honing helpt tegen het verminderen van hooikoorts. Het maakt het lichaam minder gevoelig voor pollen en daardoor krijgt u minder last van hooikoorts.

Netels

Er is onderzoek gedaan naar netelextract en wat voor effect het op mensen met hooikoorts heeft. Het heeft een positief effect op het immuunsysteem en wapent zich zo beter tegen de hooikoorts.

Zelfhypnose

Het is bewezen dat zelfhypnose een positief effect heeft op patiënten met hooikoorts. Patiënten die onder hypnose zijn geweest bleken minder last van hooikoorts te hebben dan andere patiënten die niet onder hypnose zijn geweest.

Vermijd pollen

Het klinkt logisch, maar u kunt dat natuurlijk niet altijd doen. Maar u kunt toch op een handige manier pollen vermijden. Door vaseline in uw neus aan te brengen, kan dit ervoor zorgen dat u minder vatbaar voor pollen bent.