Aambeien behandelen

Aambeien behandelen

Geplaatst op op september 3, 2014 in Gezondheid

Aambeien en aambeien behandelen

Aambeien is iets waar heel veel mensen (helaas) mee te maken hebben. Ongeveer 20 – 30 procent van de mensen zullen er op een bepaald moment mee te maken krijgen. Toch blijkt het voor velen een probleem te zijn waar men zich enorm voor schaamt. Niet nodig als je kunt naar het percentage dat er last van heeft! Gelukkig is het hebben van aambeien over het algemeen geen overkomelijk probleem, ze zijn namelijk goed te behandelen. Wanneer je last hebt van aambeien is het in ieder geval aan te raden om eens bij de huisarts langs te gaan. Deze kan u helpen met het oplossen van dit probleem.

Vanwege de schaamte en/of het makkelijk verkrijgen van beschikbare producten, proberen mensen de weg naar de huisarts vaak te voorkomen of zo lang mogelijk uit te stellen. Ze gaan juist zelf “doktertje spelen” en proberen om van de klachten af te komen. Gekeken wordt naar de symptomen en deze wil men dan behandelen. Een optie waarvoor je beter niet kunt kiezen!

Als er sprake is van aambeien, heb je kans op verschillende klachten. Hierbij valt te denken aan: jeuk, bloed bij de ontlasting (stoelgang), opgezwollen zwellichamen rond de anus (zwellingen) en hevige pijn rondom de anus en het zitvlak. De genoemde klachten kunnen ook wijzen op een aantal andere medische problemen, zoals: een infectie, een fistel of misschien wel darmkanker. Niet gezegd dat dit het geval is als er sprake is van de hierboven genoemde klachten, maar je moet er wel zeer voorzichtig mee zijn! Daarom is het ernstig aan te raden om met deze klachten naar de huisarts te gaan en een behandelplan op te stellen. Het gaat om je gezondheid en daar moet je uiterst voorzichtig mee omgaan!

Aambeien ontstaan wanneer er hevige druk op de zwellichamen komt te staan. De bloedvaten die zich in deze zwellichamen bevinden komen onder extreme druk te staan en daardoor ontstaat een aambei. Een inwendige aambei heeft vaak de eigenschap dat deze gaat bloeden. Tijdens de ontlasting (stoelgang) kan deze naar buiten worden geperst. De uitwendige aambei bevindt zich rond de anus en zal bij extreme druk opzwellen. Ze komen voor rondom de anus en zien eruit als kleine bolletjes. Om de pijn wat te verminderen kun je deze bolletjes uiterst voorzichtig terug duwen.

Aambeien behandelen kan op heel veel verschillende manieren. Kijk maar eens bij de apotheek hoeveel soorten zalven er verkrijgbaar zijn. Daarnaast kun je ook kiezen voor zetpillen. Ze kunnen de pijn en jeuk verlichten en de aambei inkrimpen. Stoppen met roken, het overgewicht laten verdwijnen en vezelrijk voedsel eten, kunnen de aambeien aanpakken.