Tips voor het verlagen van energiekosten

Tips voor het verlagen van energiekosten

Geplaatst op op augustus 4, 2013 in Energie

Bedrijven hebben bijna altijd te maken met hoge jaarlijkse energiekosten. Er zijn diverse mogelijkheden waarbij een energieadviseur van dienst kan zijn als het gaat om het verlagen of beperken van deze kosten. Energieadvies kan bijvoorbeeld inhouden dat er een aantal maatregelen getroffen moeten worden. Hieronder enkele tips voor het verlagen van de energiekosten van uw bedrijf.

1. Medewerkers actief betrekken

Vaak worden ruimtes verlaten zonder de lampen uit te schakelen of staan de computers binnen het bedrijf het gehele weekend aan terwijl dat niet nodig is. Het is van belang medewerkers actief te betrekken bij het doel de energiekosten te verlagen en te vragen zelf toezicht te houden op het niet onnodig aan hebben staan van elektrische apparaten.

2. Lampen en elektra vervangen

Het vervangen van oude TL balken die veel stroom verbruiken naar LED verlichting kan al zorgen voor een besparen maar het is ook mogelijk deze door middel van sensoren in diverse ruimtes automatisch aan en uit te schakelen. Hierdoor blijft er nooit onnodig licht branden wat kan zorgen voor een besparing in energie.

3. Energie collectief inkopen

Samen kopen in grotere hoeveelheden is altijd voordeliger dan alleen. Het is mogelijk om een collectief op te starten en met meerdere bedrijven energie gezamelijk in te kopen. De energieaanbieder kan dan vaak zorgen voor aantrekkelijke inkoopvoordelen wat er toe kan leiden dat er minder energiekosten zijn per bedrijf. Hiervoor kunt u terecht bij een energieadviseur.

4. Facturen goed controleren

Fouten in facturen van energiebedrijven zijn aan de orde van de dag. Bepaalde regelingen worden vergeten en zo betaald u misschien wel honderden tot duizenden euro’s te veel voor uw energiekosten. De controle van deze facturen door een energieadviseur kan er voor zorgen dat er energiekosten teruggevorderd kunnen worden wat er voor kan zorgen dat er een besparing op kan treden in de energiekosten van jouw bedrijf.

5. Plaats een slimme meter

Meten is weten, klinkt misschien cliche maar het is wel waar. Als u precies weet waar de hoge energiekosten vandaan komen is het makkelijker hierop te reageren en maatregelen te treffen. Een energieadviseur kan hierin van dienst zijn.