Besparen op mobiel bellen met sim only

Besparen op mobiel bellen met sim only

Geplaatst op op maart 29, 2013 in Besparen

Sim only abonnementen (mobiele abonnementen waarbij je geen mobiel toestel krijgt) zijn de laatste tijd immens populair in Nederland: ruim één op de vijf smartphonegebruikers in Nederland heeft er inmiddels één. Dit is eigenlijk niet zo heel vreemd wanneer je bedenkt dat je met een sim only abonnement behoorlijk wat kunt besparen op je maandelijkse telefoonrekening, je betaalt immers alleen voor je gebruik en niet voor een toestel. Daar komt nog eens bij dat je misschien helemaal geen nieuwe telefoon nodig hebt wanneer je oude abonnement afloopt, dus waarom zou je er dan voor betalen bij een nieuw abonnement…

Sim only abonnement

Uiteraard wil je ook voor een sim only abonnement niet te veel betalen en er bestaan nogal wat prijsverschillen tussen de providers, kijk hier dus altijd goed naar. Maar de prijs is niet het enige waarmee je rekening moet houden. Daarom volgt hier een overzicht dat je kunt gebruiken bij het uitkiezen van een geschikt simonly abonnement.

Overzicht Sim only abonnement

  • Contractduur: betreft het een jaar, een tweejarig of een maandelijks abonnement? Over het algemeen geldt dat hoe langer een abonnement loopt, hoe lager de maandelijkse kosten zijn. Wanneer je liever meer flexibiliteit wilt, omdat je bijvoorbeeld geregeld in het buitenland te vinden bent, dan kun je kiezen voor een maand abonnement.
  • Omvang van de belbundel: wanneer je veel belt kies je uiteraard voor een grotere bundel dan wanneer je weinig belt. Houd er wel rekening mee dat de kosten per minuut flink stijgen wanneer je buiten de bundel belt! Kies dus niet te snel voor een kleine bundel, je bent dan vaak duurder uit dan wanneer je een grotere had aangeschaft.
  • Houdbaarheid van de belminuten: bij verreweg de meeste providers is de belbundel maar één maand geldig, alle minuten die je aan het eind van de maand overhoudt ben je dan dus kwijt. Een uitzondering hierop vormen bijvoorbeeld de abonnementen van hollandsnieuwe. Controleer altijd hoe dit precies zit bij de abonnementen waarin je geïnteresseerd bent.
  • Bellen/sms’en: bij de meeste providers bel en sms je uit één bundel, maar er bestaan enkele uitzonderingen. Hierbij dien je een aparte sms’bundel aan te schaffen wanneer je wilt sms’en. Check dit dus altijd even voordat je het abonnement afsluit!
  • Databundel: als je gebruik wilt maken van internet op je smartphone, dan heb je naast een bel/sms-bundel ook een zogenaamde databundel nodig. Deze zijn verkrijgbaar vanaf 50 MB tot zelfs 5.000MB. Hoeveel Megabyte je precies nodig hebt is afhankelijk van je internetgedrag. Hier kun je per type gebruik zien wat voor bundel het beste bij je past. Je kunt overigens besparen op je databundel door thuis gebruik te maken van draadloos internet, internetgebruik gaat zo niet van je databundel af.
  • Snelheid van de databundel: Niet alle databundels zijn even snel, en dit is iets om rekening mee te houden wanneer je een sim only abonnement aanschaft. Om te voorkomen dat websites lang laden en filmpjes haperen bij het afspelen is het verstandig om minimaal 2.0 Mbps aan te houden.
  • Buiten bundel internetten: net zoals het mogelijk is om buiten je bundel te bellen, is het ook mogelijk om buiten je databundel te internetten. De bestaande providers gaan hier echter allemaal verschillend mee om. Zo rekenen sommigen een bepaald bedrag per extra verbruikte MB, terwijl anderen de internetsnelheid drastisch verlagen zodra je over je datalimiet heen gaat. Kijk hier altijd goed naar om te voorkomen dat je met een hoge telefoonrekening eindigt!

Kortom, sim only abonnementen zijn een uitstekende manier om te besparen op je belkosten, helemaal wanneer je nog over een goedwerkende telefoon beschikt. Wanneer je de zojuist besproken aandachtspunten in het achterhoofd houdt tijdens het uitkiezen van een abonnement kan er eigenlijk niet veel mis gaan.