De voor- en nadelen van shortlease

De voor- en nadelen van shortlease

Geplaatst op op november 27, 2016 in Auto

Steeds meer ondernemingen maken gebruik van shortlease auto’s. U overweegt misschien ook wel om over te gaan op een shortlease auto. Voordat u over wilt gaan, wilt u zich misschien wel net wat meer verdiepen in de voor- en nadelen van shortlease. Deze zullen hieronder dan ook uitgebreid aan bod komen. Zodat u de juiste beslissing kunt nemen!

Voordelen van Shortlease

Shortlease staat voornamelijk bekend om zijn flexibiliteit. U kunt namelijk de shortlease dagelijks opzeggen zonder dat u vastzit aan een hoge boete. Hierbij moet echter wel even worden opgemerkt dat u in veel gevallen wel minstens twee maanden zou moeten leasen. Naast flexibiliteit kent een shortlease auto de volgende voordelen:

  • Grotere flexibiliteit.
  • Vanaf een minimale looptijd van 2 maanden dagelijks opzegbaar.
  • U hoeft geen afkoopprijs te betalen.
  • Bijkomende service- en onderhoudskosten zijn niet voor u.

Nadelen van Shortlease

Shortlease staat voornamelijk bekend om zijn hoge kosten. Dit is dan ook één van de meest genoemde nadelen van shortlease. Echter blijkt dit meer een veronderstelling te zijn dan een nadeel. Shortlease is namelijk goedkoper dan het huren van een auto voor één of twee maanden. Daarnaast kan shortlease goedkoper zijn dan een langlopend leasecontract. Omdat u met een langlopend leasecontract, zoals de naam al zegt, vast zit aan een langere termijn van betalingen, bent u uiteindelijk duurder uit wanneer u een langlopend leasecontract afsluit voor een auto die u maar tijdelijk nodig heeft. Hetzelfde geldt natuurlijk ook andersom. Wanneer u in het bezit van shortlease en u gebruikt de auto voor een langere periode, dan is een langlopend leasecontract juist voordeliger. Wij identificeren daarom de volgende nadelen:

  • U een financiële verplichting aan gaat waarbij u moeilijk aan onderuit kunt komen.
  • Een beperkte keuze uit voertuigen bestaat.

U kunt uiteraard zelf bepalen of de voordelen opwegen tegen de nadelen, echter zie je dat steeds meer zzp’ers en mkb’ers kiezen voor de shortlease mogelijkheid ten opzicht van de overige leasemogelijkheden. Minder risico’s en u weet zeker dat u om de twee maanden in het nieuwste model auto rijdt. Wilt u meer informatie ontvangen over een dergelijke vorm van lease dan kunt u uiteraard de link in het artikel  bekijken.