Autoverzekering vergelijken loont

Autoverzekering vergelijken loont

Geplaatst op op juli 23, 2013 in Autoverzekering

Op de autoverzekering kunt u veel geld besparen. Op het internet kunt u eenvoudig uw autoverzekering vergelijken met de concurrentie op voorwaarden en op de premie.

Er zijn drie verschillende dekkingen in de autoverzekering. De WA verzekering is de minimaal verplichte dekking tegen de wettelijke aansprakelijkheid. Op de kentekenhouder rust de verzekeringsplicht. Bij schade aan anderen door uw auto, kan de tegenpartij uw autoverzekeraar aanspreken voor de vergoeding van de schade. Eventueel kunt u uw auto uitgebreider verzekeren in de vorm van een WA beperkt casco verzekering en de WA casco verzekering.

Wanneer kiezen voor een uitgebreidere dekking?

De WA beperkt casco biedt naast dekking tegen wettelijke aansprakelijkheid ook dekking tegen een aantal aanvullende risico’s. De verzekerde risico’s zijn onder andere: brand, ruitschade, aanrijding met loslopende dieren en diefstal van de auto. Deze dekking wordt vaak gekozen voor auto’s vanaf vijf jaar oud. De meest uitgebreide dekking is de WA casco verzekering. Deze verzekeringsvorm biedt dekking tegen het risico die ook verzekerd zijn volgens de WA beperkt casco verzekering, plus eigen schade aan uw auto door een schuldschade of door vandalisme. Deze dekking wordt vaak gekozen voor auto’s tot vijf jaar oud.

Besparen op uw autoverzekering

U kunt zeer eenvoudig geld besparen op de autoverzekering door te vergelijken op het internet. Aan de hand van uw kenteken kunt u binnen enkele minuten uw verzekering vergelijken met de concurrentie. De kans is groot dat u tientallen tot honderden euro’s per jaar kunt besparen. Daarnaast kunt u op het internet ook de voorwaarden met elkaar vergelijken. Bij het vergelijken van de voorwaarden zult u merken dat de onderlinge verschillen in voorwaarden klein zijn.

Is uw lopende autoverzekering opzegbaar?

Standaard hebben autoverzekeringen een contractsduur van één jaar. Daarna blijft de verzekering doorlopen, maar u hebt het recht om de verzekering vervolgens maandelijks te beëindiging. U kunt dus volgende maand al gaan besparen op de premie voor de autoverzekering.