De nieuwste rage, het space scooter fenomeen.

De nieuwste rage, het space scooter fenomeen.

Geplaatst op op november 27, 2016 in Amusement

Je hebt ze vast al wel over straat zien racen, jongens of meiden op een soort van step die hun voeten op en neer bewegen. De steps zien er bijzonder gaaf uit. Dit fenomeen wordt de Space scooter genoemd. Space scooters zijn steps die kunnen worden aangedreven op twee manieren. Je kunt er gewoon mee steppen, maar daarnaast kun je ook je linker en rechter voet afwisselend op en neer bewegen om de wielen aan te drijven.

Voor wie is een space scooter geschikt?

Zowel jongens als meisjes, jong en wat ouder, rijden op space scooters rond. Je hoeft namelijk weinig te oefenen, dus eigenlijk kan iedereen het voertuig voortbewegen. Bovendien bestaan ze in allerlei verschillende kleuren, dus voor iedereen is de ideale space scooter beschikbaar. Zelfs Lionel Messi heeft de space scooters ontdekt en dus ook hij rijdt erop rond. Dit is voor sommige mensen al genoeg reden om ook aan de scooters te beginnen.

Hoe kom je aan een space scooter?

Space scooters kun je op verschillende plekken kopen. Als eerste is het een optie om naar de winkel te gaan en er een mee te nemen. Nadeel aan kopen in de winkel is echter dat je maar beperkte keus hebt. De winkel kan immers niet iedere bestaande kleur of soort aanbieden, daar komen ze simpelweg niet meer vanaf. Om die reden is het verstandig om op internet te kijken. Er zijn tal van winkels waar en webshops, hier kan je een space scooter kopen tegen de scherpste prijzen. Bovendien kun je kiezen uit een verscheidenheid aan kleuren. Zelfs verschillende maten zijn  verkrijgbaar.

Welke soorten space scooters bestaan er?

Space scooters zijn te koop in allerlei verschillende kleuren. Zo kun je kiezen uit rood, roze, blauw, zwart, oranje en wit. Tevens bestaat naast het standaard model een speciale space scooter voor jonge kinderen. Dit is de zogenoemde junior space scooter. Dit model is voornamelijk geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. De junior space scooters zijn kleiner dan de gewone modellen. Ook voor de junior variant geldt dat je kunt kiezen uit verschillende kleuren, namelijk roze en blauw.

Zijn space scooters veilig?

Zoals eerder genoemd, zijn space scooters niet zo moeilijk om te besturen. Je kunt er gewoon mee steppen, wat in principe heel veilig is omdat je nooit erg hard gaat en altijd het stuur vasthoudt. Ook wanneer je door het op en neer bewegen van je voeten de space scooter voort stuurt, kun je het stuur eigenlijk niet los laten, dus ook dit is een veilige manier van verplaatsen. Mocht je toch nog twijfelen, kun je prima bescherming aantrekken wanneer je op de space scooter gaat rijden, dan kan er helemaal niets mis gaan.